Kontakt os

Bliv hjulpet sikkert gennem handlen

LandboGruppen er Jyllands førende ejendomsmæglerkæde indenfor salg af landbrugsejendomme og vi er landsdækkende med et solidt lokalt kendskab. Vi tilbyder vores viden og know how på såvel produktionsejendomme, skovejendomme, hobbyejendomme og liebhaverejendomme.

Du kan kende os på at vi gør os umage!

Det er nemlig en stor beslutning at sælge sin ejendom, og det kan virke som en uoverskuelig proces. Allerede mens du gør dig de første tanker om et evt. forstående salg, vil der uundgåeligt dukke mange spørgsmål op.

JEG OVERVEJER at købe

Hvordan forløber købsprocessen?

Hos LandboGruppen møder du nogle af Danmarks bedste mæglere, der alle har bred faglig ekspertise og mangeårig erfaring i branchen. Samtidigt er vi en del af Dansk Landbrugsrådgivning, og vores mæglere har derfor adgang til et stærkt netværk af eksperter inden for alle de landbrugsfaglige områder. På den måde kan vi sikre dig professionel rådgivning på alle områder og tryghed gennem hele forløbet.

Når du har besluttet dig for at begynde at lede efter en ejendom, kan du med fordel tilmelde dig vores Køberkartotek. Her kan du markere en række ønsker for din kommende ejendom, og efterfølgende får du automatisk direkte besked, når vi har en ejendom til salg, der matcher netop dine behov.

Hvordan ser det aktuelle marked ud? Efter en periode med stigende priser og hurtig salg, må vi alle sande, at de seneste par år har været præget af forsigtighed på ejendomsmarkedet. Priserne er mange steder faldet, og det er derfor meget vigtigt, at have et godt kendskab til lokalområdet for at vurdere prisen. Du er altid velkommen hos din lokale LandboGruppen for at få en snak om det aktuelle marked i netop dit område.

Med kontorer i hele Jylland kan vi hos LandboGruppen inddrage erfaringer fra alle vores kolleger, og vi kan derfor rådgive dig meget specifikt i, hvordan det samlede billede tager sig ud på det aktuelle tidspunkt.

Velkommen hos LandboGruppen!


JEG VIL KØBE

Når beslutningen er taget

Har du besluttet dig for at du vil købe en landbrugsejendom er det første og vigtige skridt for dig at blive tilmeldt vores køberkartotek. I LandboGruppens eget køberkartotek kan du markere en række ønsker for din kommende ejendom, og efterfølgende får du automatisk direkte besked, når vi har en ejendom til salg, der matcher netop dine behov - du kan tilmelde dig vores køberkartotek her på hjemmesiden.

Inden du begynder at lede efter en passende ejendom, er det altid en god ide at udarbejde et budget i samarbejde med din bank eller kreditforening. Budgettet giver dig et godt udgangspunkt og fortæller dig, hvad du har råd til i forbindelse med

et evt. kommende køb. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser, når du har fundet en interessant ejendom, og du er klar til at handle hurtigt, når muligheden opstår. Der er mange forskellige lånetyper, og hvilken der passer bedst til dig, afhænger i høj grad af dine personlige behov og ønsker.

Hos LandboGruppen kan vi tilbyde dig individuel vejledning af kyndige regnskabskonsulenter, der i detaljer kan gennemgå dine muligheder med dig.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte din lokale mægler og få en snak om dine ønsker og krav til din fremtidige ejendom - vi ser frem til at høre fra dig.


JEG HAR KØBT

Afslutning af købet

Når du har købt en ejendom, vil der i købsaftalen stå, hvornår og hvordan du kan overtage din nye ejendom. Der vil i hver enkel salgssituation være en lang række specifikke hensyn, der gør sig gældende, og det endelige tidspunkt mht. overdragelsen af din nye ejendom vil derfor blive aftalt individuelt fra handel til handel. Mægleren fra LandboGruppen vil sammen med din advokat naturligvis igennem hele forløbet varetage dialogen mellem dig og sælger, så I i fællesskab finder frem til en løsning, der passer begge parter.

Hvordan driften overdrages afhænger naturligvis af, hvilke type drift der er på ejendommen. Nogle gange er det en god ide, at køber i en periode har fast gang på stedet, mens sælger stadig er ansvarlig for driften. På den måde får køber kendskab til hverdagen på ejendommen med alle de praktiske detaljer, der findes i enhver drift. Andre gange er det tilstrækkeligt, at sælger står til rådighed for spørgsmål pr. telefon i tiden efter overdragelsen. Din advokat vil også her bistå med råd og

vejledning til, hvordan du bedst overtager driften fra sælger. På selve overdragelsesdagen er vi selvfølgelig til stede, når forbrugsmålere aflæses, praktiske beskeder videregives, dyrene tælles osv.

I købsaftalen findes en nøje gennemgang af f.eks. besætning, foderbeholdning osv. På overdragelsesdagen bliver alt dette optalt, og det endelige regnskab gøres op i overensstemmelse med aftalen. Efter en gennemgang på et fællesmøde, underskrives købsaftalen. Herefter vil din advokat eller ejendomskonsulent og dit pengeinstitut få dokumentet tilsendt, så de kan sikre, at handlen foregår juridisk korrekt og hjælpe med evt. overdragelse af betalingsrettigheder, forpagtningskontrakter mv. Ejendomskonsulenten/advokaten vil på et møde med dig nøje gennemgå forløbet omkring skødeskrivelsen, og dit pengeinstitut vil hjælpe dig med evt. overtagelse af lån i ejendommen samt sørge for at købesummen deponeres rettidigt.

VIL DU VÆRE DEN FØRSTE, DER FÅR BESKED, NÅR LANDBOGRUPPEN FÅR NYE EJENDOMME TIL SALG?

Tilmeld dig vores køberkartotek

JEG OVERVEJER at Sælge

Hvordan forløber salgsprocessen?

Vælger du at sælge din ejendom gennem LandboGruppen, får du fra første dag overblik og tryghed i alle handlens faser.

Vores mangeårige erfaring sikrer dig saglig ekspertise, og vores adgang til eksperterne i Dansk Landbrugsrådgivning garanterer dig kompetent rådgivning.

Når du retter henvendelse til din lokale mægler fra LandboGruppen, vil vi allerede inden det første møde indhente en række oplysninger på din ejendom. Det drejer sig bl.a. om informationer som BBR-ejermeddelelse, ejendomsvurdering, matrikeloplysninger samt kort fra arealinfo.dk, hvor vi kan se, hvilke restriktioner der gælder for netop din ejendom.

På den baggrund laver vi en handlingsplan med en nøje gennemgang af et evt. forestående salg samt en konkret vurdering af ejendommen. Med handlingsplanen følger et salgsbudget, der giver dig alle oplysninger om de økonomiske forhold i forbindelse med handlen.

Hvis du beslutter dig for at sælge din ejendom, udarbejder vi en salgsopstilling med beskrivelse af ejendommen, billeder, økonomiske oplysninger, arealkort og andre relevante informationer.

På den måde får potentielle købere mulighed for at danne sig et godt overblik over ejendommen og de muligheder, den rummer.Herefter planlægger vi markedsføringen i alle detaljer, f.eks. hvor og i hvilke aviser, din ejendom bør annonceres. Langt de fleste købere finder i dag deres nye ejendom på nettet, og vi sørger for, at din ejendom bliver præsenteret både på vores nye hjemmeside, på boligsiden.dk og på landbrugsavisen.dk.

Endeligt vil ejendommen naturligvis blive en del af udstillingen på alle LandboGruppens kontorer, hvor den er synlig for de mange kunder og medarbejdere, der dagligt færdes her.

Din mægler står for fremvisning af ejendommen og den vigtige efterfølgende dialog mellem dig og de potentielle købere. Vores omfattende køberkartotek vil i mange tilfælde betyde, at vi allerede efter de første samtaler vil have en eller flere mulige købere til din ejendom. Derfor vil det i nogle tilfælde være en fordel for dig at sælge din ejendom gennem et diskret salg eller i licitation.

Din Landbomægler vil naturligvis grundigt gennemgå dine muligheder med dig og nøje forklare dig om evt. fordele og ulemper.


JEG VIL Sælge

Når beslutningen er taget

Hos LandboGruppen tilbyder vi alle typer af ejendomsformidling inden for landbrugserhvervet:

- Traditionelt salg
- Det diskrete salg
- Salg ved tilbudsgivning
- Når sælger kender køber
- Køberkartotek

Traditionelt ejendomssalg
Ved det traditionelle salg vil din mægler fra LandboGruppen efter et orienterende møde, grundigt gennemgå ejendommen og alle øvrige oplysninger, der er relevante for prisfastsættelsen. På den baggrund foretager vi den endelige vurdering. Din ejendom bliver præsenteret i annoncer og på vores nye hjemmeside, og når den rette køber er fundet, tager vi hånd om alle detaljer, så handlen falder endeligt på plads.

Det diskrete salg
Vores omfattende køberkartotek gør, at vi i mange tilfælde allerede ved første møde kan præsentere dig for en eller flere interesserede købere til din ejendom. Dermed kan salget ske gennem diskret formidling mellem køber og sælger.

Salg ved tilbudsgivning
Nogle ejendomme har en særlig god beliggenhed eller er af andre grunde meget efterspurgte. Her kan det ofte betale sig at sælge ejendomme ved budrunder. Din mægler sørger for udarbejdelsen af tilbudsmateriale og præsenterer dig for de indkommende tilbud. Du kan efterfølgende frit vælge, om du vil acceptere et af buddene eller forkaste dem.

Når sælger kender køber
I mange tilfælde vil sælger og køber kende hinanden på forhånd, enten som naboer eller som familiemedlemmer. Netop når der er nære relationer partnerne imellem, er det afgørende med en objektiv tredje mand, så både køber og sælger i sidste ende er tilfredse med handlen. Din mægler vil her vurdere ejendommen og tage hånd om salget fra de første indledende forhandlinger til skødet underskrives.

LandboGruppens eget køberkartotek
Når du leder efter ejendom, er det vigtigt at have fingeren på pulsen og holde tæt øje med markedet, så du er klar, når den rette ejendom bliver sat til salg. Ved at oprette dig i vores køberkartotek her på vores hjemmeside, får du direkte besked på email og på sms, så snart vi får en ejendom til salg, der matcher netop dine krav.


JEG HAR SOLGT

Afslutning af salget

Overdragelsen

Din mægler fra LandboGruppen vil i god tid orientere dig om, hvad du bør have klar til overdragelsesdagen, og hvilke praktiske detaljer du bør have afklaret, så overdragelsen forløber uden problemer.

I købsaftalen findes en nøje gennemgang af f.eks. besætning og foderbeholdning. På overdragelsesdagen sker der en optælling, og det endelige regnskab gøres op i overensstemmelse med aftalen.

Alle oplysninger og aflæsningstal indberettes efterfølgende til ejendomskonsulent eller advokat, som sørger for, at der udarbejdes en refusionsopgørelse, og at forsyningsselskaberne orienteres om ejerskiftet.

Afklaring af økonomi

En lang række økonomiske forhold skal afklares. Det gælder eksempelvis opgørelse af ejendomsskat, refusionsopgørelse og evt. overtagelse af lån.

Det er en god ide allerede inden ejendommen sælges, at skabe et overblik over evt. avanceskat, da det kan påvirke salget, hvis du f.eks. har mange lån i ejendommen. På den måde sikrer du dig, at du også økonomisk kommer godt ud af handlen. Vores eksperter i Dansk Landbrugsrådgivning kan rådgive dig, så du præcist ved, hvordan du er stillet i tiden efter, handlen er afsluttet.

Købsaftalen underskrives

Efter en gennemgang på et fællesmøde, underskrives købsaftalen. Herefter vil din advokat eller ejendomskonsulent og dit pengeinstitut få dokumentet tilsendt, så de kan sikre, at handlen foregår juridisk korrekt, og de kan hjælpe med evt. overdragelse af betalingsrettigheder og forpagtningskontrakter.

Godkendelsesproceduren tager normalt mellem 3 og 5 hverdage, hvor det vil være muligt at komme med kommentarer og evt. spørgsmål til aftalen.

Ejendomskonsulenten/advokaten vil på et møde med dig nøje gennemgå forløbet omkring skødeskrivelsen, og dit pengeinstitut vil hjælpe dig med indfrielsen af evt. lån i ejendommen samt holde øje med, at købesummen deponeres rettidigt.

VORES LOKALKENDSKAB OG FAGLIGE EKSPERTISE INDENFOR SALG AF LANDBRUGSEJENDOMME SIKRER DIG ET TRYGT SALGSFORLØB.

Bestil en salgsvurdering