Kontakt os

Domænegården Sottrup - Højrup Overskovvej 77, 6560 Sommersted

 • Plantegninger
 • Kort
 • Video

Højrup Overskovvej 77, 6560 Sommersted

Beliggende ved Højrup, syd for Vamdrup, udbydes Domænegården Sottrup til salg. Gården har siden 1977 dannet rammerne for ”Sottrup Hestehospital” samt stutteri hvorfor ejendommen er indrettet ideelt hertil.
Gården har et samlet matrikulært areal på 21,77 ha. hvoraf 13,83 ha. er noteret som fredskov syd for bygningssættet. Det resterende jordareal er indhegnet til hestefolde omkring bygningerne og der har tidligere været anlagt udendørs ridebane.
Ejendommen fremstår med et utroligt spændende og historisk bygningsværk, hvor stuehuset er opført i 1912 i røde sten med pålagt eternittag og rummer et boligareal på 292 m2 samt kælder på 100 m2. Boligen har højt til loftet, med store lyse rum og er indrettet med: Entre granit trappe med adgang til hall og flot trappe til førstesalen. 3 stuer en suite med udgang til dejlig havestue med udsigt over ejendommens arealer. Stort spisekøkken, kontor samt gæstetoilet. Herudover er der bryggers med egen indgang og trappe til kælderen.
Førstesalen er indrettet med repos i forlængelse med gang, særskilt badeværelse og toilet samt 8 værelser hvorfra der fra det ene er udgang til altan.
Ydermere er der fuld kælder under hele huset med flere disponible rum samt oliefyr som supplerende varmekilde til flis-fyret.
Fra huset og haven der der udsigt til skoven beliggende i det bølgende landskab.
De oprindelige driftsbygninger er sammenbygget som 3 længer hvor den østlige længe er indrettet med stor åben garage samt ridehal på ca. 13 x30 mtr. Den nordlige længe fungerer som indgangsport til gården og er indrettet som lade med mindre plantørreri og hvor de oprindelige træstolper delvist er erstattet med stålspær. Mod vest er laden sammenbygget med ældre hestestald hvor der er 17 bokse.
Herudover er der et ældre maskinhus som er sammenbygget med ældre staldbygning hvor stokerfyr er placeret og det resterende plads anvendes til opbevaring af flis.
Det tidligere hestehospital er placeret som en selvstændig enhed, vest for ejendommens driftsbygninger og udgør hestepraksis med kontor, venteværelse, depotrum, toilet og omklædningsrum. Hertil kommer klinikken med operationsstue med hydraulisk operationsbord, laboratorium, røntgenrum samt bedøvelses/opvågningsrum med gummimåtter på gulv og vægge.
Hospitalet er sammenbygget med hestestald med 15 bokse og insemineringsstation/tvangsboks.
En sjældent udbudt ejendom med et imponerende bygningssæt og en ugeneret beliggenhed med nem adgang til skov og flot natur.
Tilhørende gården er ligeledes tidligere medarbejderbolig Højrup Overskovvej 80 beliggende overfor ejendommen.

 • Sagsnummer 900-0471
 • Type Speciallandbrug
 • Byggeår 1967
 • Boligareal 292 m2
 • Hektar 21,78
 • Værelser 7
 • Stuer 3
 • Energimærke G
 • Finansiering
 • Pris 5.200.000
 • Ejerudgift 2.841
Mogens Nielsen Ansvarlig ejendomsmægler, MDE Mobil 23999795 / E-mail mon@landbogruppen.dk Jeg blev ansat ved LandboGruppen Sønderjysk i august 2018, men har været en del af LandboGruppen i Syd siden 2008, kun kort afbrudt af et job i den finansielle sektor. Jeg er uddannet landmand, agrarøkonom og sidenhen ejendomsmægler. Jeg beskæftiger mig primært med produktions- og landbrugsvirksomheder, så det er indenfor disse områder, at du som kunde vil møde mig. Jeg driver selv lidt landbrug og har arbejdet med landbrugsproduktion i over 10 år. Derfor har jeg stor erfaring med salg af landbrug og landbrugsvirksomheder. Det der driver mig i arbejdet som mægler er, at få ting til at lykkes og at gøre en forskel for både sælger og køber.

Vælg venligst mindst et af nedenstående felter