Kontakt os

Idyllisk fritidsejendom - udkig fra stuehus til sø, skov

 • Plantegninger
 • Kort

Nørlanggaard - Nørlangvej 32, 9430 Vadum

Idyllisk fritidsejendom – udkig fra stuehus til sø, skov og græssende skotske højlandskvæg – jordvarme og husstandsvindmølle

Bag læhegnet og den prægtige bøgehæk, kører du ind på den grusbelagte gårdsplads. Her finder du denne hyggelige ejendom med landlig idyl, have mod syd og mod nord. En fantastisk naturperle.

Ejendommen skal ses, for at få det rette indtryk.

Stuehuset er nænsomt restaureret med respekt for godt materialevalg. Du træder ind i baggangen, og allerede her fornemmer du, at der ikke er lavt til loftet – hele stuehuset har nemlig fritlagte bjælker med trælofter – lagt fra oven, og senere viser det sig, at der ved renovering af lofterne, er isoleret og lavet oprettede gulve på 1. salen. Fra baggangen er der 2 værelser – et der nu anvendes til Walk-in-closet det andet er soveværelse. Gang og bryggers indeholder vaskesøjle og mange rummelige skabe, har sammenhæng, og her får du første kig gennem de hyggelige bondehusvinduer – til en hel fantastisk udsigt – en udsigt, der er helt unik. Fra bryggers er adgang til badeværelse. Herefter træder du ind i et lækkert snedkerkøkken med plads til spisebord. Der er meget opbevaringsplads, amerikansk køleskab, ny indbygningsovn, opvaskemaskine og dejlig stor kogeø. Der er granitbordplader og granit gulvklinker. Rummet er gennemgående, dvs. mod syd har du udsigt til gårdspladsen og mod nord, har du udsigt til haven – med plads til leg, sø, drivhus og det unikke kig til græsarealer og skoven. Fra køkken går du ind i stor stue med trappe til 1. sal. Stuen er på 60 m2 og er indrettet med spisestue, opholdsstue og kontor. Der er også fra stuen kig til både gårdsplads og natur gennem de nymalede bondehusvinduer.

Første salen indeholder 2 værelser og et uudnyttet loftsrum på 57 m2, der er klargjort til evt. brug med gulv med vandfaste gulvplader, vindskeder og faldstamme – forberedt til badeværelse, værelse og evt. depotrum.

Hele stuehuset er velisoleret. Og selvom huset er fra 1830, bygget i kampesten og står på syl-sten, så er alle vægge isoleret med enten gipsvægge eller murstensvægge. Huset har termovinduer og ældre eternittag.

Ud over stuehus, er der mange kvadratmeter udbygninger, der alle er udnyttet og i meget velholdt stand. I den gamle svinestald, er der fra gårdspladsen adgang til 2 store garager, nyrenoveret depotrum med gulvisoleret frostfrit viktualierum. Endvidere er der planterum, som tillige indeholder indvendig hundegård med adgang til udvendig overdækket hundegård gennem tunnel. Fra cementplads mod øst er der tillige adgang til tidligere fyrrum, som har radiator og er opvarmet med jordvarmen.

Fra gårdspladsen er der indgang til en 100 m2 stor gildesal med bar, amerikansk køleskab og mulighed for opdækning til mindst 60 gæster. Der er toilet og udgang til cementpladsen mod øst.

Udover gildesal er der åben adgang, så de skotske højlændere kan komme i ly for regn og sne. Der er nemlig åben stald på ca. 30m2. Arealet vil let kunne indrettes til ridehest eller andet dyrehold. Bygningen indeholder tillige køkken med opvaskemaskine, rustfri stål borde og skyllerum. Her er også nyt Ikea skab med service og glas til 60 personer. Rummet anvendes også om efterår til vinfremstilling, idet der mod syd er etableret en vingård, som i 2018 gav et høstudbytte på mere end 100 liter rødvin. Endvidere er der god plads til forarbejdning af vildt, hvis du er jæger, og har nedlagt byttet.

Fra staldarealet går du ind i et velindrettet værksted med materialerum. Herfra går du ind i maskinhal, hvor der er plads til campingvogn, traktor, tipvogn, græsslåmaskine og øvrige maskindele. Over værksted, staldareal og gildesal er der dejlig gangbart loft. Alle spær og stolper fremstår i originale velholdt træ. På hele stald- og lade bygning er der eternittag. Fra lade er der mod øst skydeport.

Mod øst står husstandsvindmøllen. Den indkører ca. 30.000 kw pr. år. Møllen er etableret december 2015, og der er kontrakt på en garanteret pris kr. 2,50/kw i 20 år. Kontrakten følger ny ejer. Se bilag i salgsopstillingen med økonomien på vindmøllen.

På græsarealerne nord og øst for stuehus er der adgang for dyrene, således du på cementpladsen, har mulighed for at håndfodre dem. Der er endvidere etableret fangfold nær lade bygningen.

Nord for stuehus, kan du via kærlighedsstien gå tur ned i fredsskoven. Skoven er anlagt i 1999/2000 og består primært af bøg, eg og ask, som de blivende – videre er plantet en del frugttræer til vildtet. HedeDanmark har i 2018 opstartet en udtyndning af skoven, primært af ammetræerne. HedeDanmark vil i efteråret 2019 færdiggøre udtynding, og overskud fra flisning tilgår ejer på tidspunktet. Skoven vil efterfølgende fremstå med stier rundt i hele skoven, hvor der er mindre sø anlagt i græsarealerne. Græsarealerne kan anvendes til dyrehold, og der vil være mulighed for at etablere f.eks. træbro over Gammel Å, som deler de 2 græsarealer.

Ejendommen ligger 1 kilometer fra offentlig bustransport, 1,5 kilometer til skole, svømmehal og god idrætsfaciliterer. Der er gode indkøbsmuligheder i Vadum By.

 • Sagsnummer 100-0638
 • Type Deltidslandbrug
 • Byggeår/Ombygget 1880/1994
 • Boligareal 225 m2
 • Hektar 7,50
 • Værelser 5
 • Energimærke B
 • Finansiering
 • Pris 4.925.000
 • Ejerudgift 1.694
Lynge Nielsen Ansvarlig ejendomsmægler MDE, Valuar Tlf. 9624 2442 / Mobil 2966 7858 / E-mail lni@landbogruppen.dk Jeg har været ejendomsmægler ved LandboNord fra 2002 til 2008 og var med til at etablere LandboGruppen på landsplan som en fælles ejendomsmæglerkæde i 2008. Jeg er uddannet ejendomsmægler og valuar. Jeg har tidligere været vurderingskonsulent i Nykredit, ansat ved Spar Nord og har desuden været selvstændig ejendomsmægler. Som kunde vil du møde mig indenfor alle typer handel indenfor landbrug, såsom hobby- og produktionslandbrug. Det driver mig som mægler at give både køber og sælger en god oplevelse med handlen. Det er det, jeg arbejder for hver dag!