Kontakt os

Slagtekalveejendom ved Føvling

Nyhed
 • Plantegninger
 • Kort
 • Video

Vesterbyvej 40, 6683 Føvling

Virksomheden på Vesterbyvej 40, 6683 Føvling, er en velholdt produktionsejendom, baseret på slagtekalve og planteavl.

Ejendommen er en tidligere mælkeproduktion, men er siden 1995 primært været med produktion af slagtekalve.
Der arbejdes ud fra konceptet omkring Dansk Kalv, hvor der sker levering inden for en alder på 10 måneder.
Fodring består af majs som grovfoder, samt kraftfoder der tildeles ad-libitum.

Virksomheden er indrettet med plads til ca 800 stk kalve ud fra konceptet Dansk Kalv.
I 2005 er der opført stald til slagtekalve, indrettet med 13 storstier i dybstrøelse, ud fra Dansk kalv koncept, samt et passende antal aflastningsbokse til syge eller skadede dyr.
Fodringssytemet er tørfoderanlæg med strengeføring til automater i stierne. Der er rundløb på vandforsyningen til frostsikring. Stalden er opført med åbne sider, der vender mod øst og som sikrer en god luftgennemgang i stalden. Der er ventilationsåbning i kip.

Ældre kalvestald, der senest er renoveret med nyt inventar tilbage i 2006. Fast bund med 20 bokse, hvor der kan gå 5 kalve i hver boks ud fra Dansk Kalv koncept. Der er fremført tørfoderstreng til kraftfoder med ad-libitum tildeling. Der er naturlig ventilation.
Tidligere malkestald er indrettet med ny bund og inventar i 2007/2007. 16 storstier/bokse med plads op til 12 stk pr. sti ud fra Dansk Kalv koncept. Der er naturlig ventilation
Nyere lade til brug for opbevaring af halm og foder i sække. Laden er med fast bund. Bygningen er opmålt til ca 1.175 m².
Øst for ejendommen er der opført et ældre maskinhus til opbevaring af virksomhedens maskiner, med jordbund, sider i stålplader, samt hårdt tag.

Stuehuset på ejendommen er opført i 1878 med seneste om/tilbygning i 1995, hvor der også er indsat nye PVC-vinduer med termo.
Beboelsen er samlet på 301 m², med et grundplan på 169 m². Til stuehuset er en større have.
Beboelsen opvarmes af nyere træpillefyr. Der er almen vandforsyning fra Tobøl Vandværk. Stuehusets kloak forhold er med septiktank. Der er ikke udstedt påbud om lovliggørelse jf. ejer.

Virksomheden råder i dag over et samlet matrikulært areal på ca 76,45 ha, hvor ca. 68,92 ha er EU-omdriftsareal.
Markplanen tager udgangspunkt i et traditionelt sædskifte med korn, samt en mindre del af grovfoder til produktionen.

 • Sagsnummer 6012-926
 • Type Kvægbrug
 • Byggeår/Ombygget 1878/1995
 • Boligareal 301 m2
 • Hektar 76,45
 • Værelser 10
 • Energimærke F
 • Finansiering
 • Pris 13.000.000
 • Ejerudgift 3.036
Lars Bukhave Salg & Vurdering Tlf. 74365171 / Mobil 41820023 / E-mail lbu@landbogruppen.dk Jeg har været ansat hos LandboGruppen Syd siden midten af 2017. Jeg blev uddannet landmand i 1995, og var derefter selvstændig indtil 2003 med svineproduktion. Ansat 10 år i den finansielle sektor, hvor jeg tog akademi-uddannelse med fokus på erhverv. Har derudover undervist på landbrugsskole og arbejdet som driftsøkonom. Hos LandboGruppen Syd beskæftiger jeg mig primært med salg af kvæg- og planteavlsejendomme og boliglandbrug, men jeg har også kendskab til svineproduktion. Jeg har en stor interesse i, at komme ud og møde forskellige mennesker og deres baggrund og har altid haft en kærlighed til formidling og salg. Jeg lægger stor vægt på at se muligheder i de forskellige situationer, også når det kan være svært. Jeg har det bedst, når jeg møder mennesker, der hvor de er og kan skabe den gode dialog.