Kontakt os

Kvægejendom med 240 køer og 90 ha. jord

 • Plantegninger
 • Kort

Viborgvej 157, 8600 Silkeborg

Bedriften er baseret på mælkeproduktion fra 240 årskøer, og med en planteproduktion fra ca. 130 ha., hvoraf ca. 90 ha. er ejet. Ejendommen er beliggende ca. 9 km nord for Silkeborg.

Driftsbygninger Viborgvej 161:
Med undtagelse af lidt kviepladser i et tidligere maskinhus, er alle dyrene samlet under ét tag og med foderet lige uden for døren.

Stald
Staldanlægget er bygget af tre omgange, og er meget rationelt indrettet.

Den sydlige del af staldanlægget anvendes til sortbroget køer og har 150 sengebåse i fire rækker. Gangarealerne er med spalter og rundskyld. Sengebåsene er med måtter fra 2018. I den nordlige del er der samme indretning, men måtterne er her fra 2009. Her er 74 sengebåse i fire rækker. Gangarealerne med spalter og rundkyld. Sengebåsene er med måtter fra 2011.
Mellem den sydlige og nordlige del er der installeret 4 stk. De Laval malkerobotter (2 fra 2008 og 2 fra 2011). I robotterne fodres der fra en udendørs fodersilo på 21 ton. Til anlægget er en 16.500 liters udendørs mælketank.
Alt udfodring sker fra én samlet fodergang i staldens østlige side. I staldens sydlige del er der indrettet et areal til tilskudsfoder og valse med snegl fra udendørs gastæt Assentoft silo på 1.350 tdr.
I kostaldens nordøstlige del, er der 33 enkeltkalvs-bokse langs den ene ydervæg. Resten er én stor kælvningsafdeling/goldkoafsnit med dybstrøelse, og afsnittet er indrettet med ét stort fælles areal og mindre enkeltbokse. I enden af staldafsnittet er der indrettet fire fælles bokse til kalve.

Maskinhus
I ejendommens maskinhus på 300 m2 er ca. 22×6 meter indrettet til dybstrøelse til kvier. Resten af huset anvendes til værksted. Idet maskinhuset er ved at blive indrettet til ungdyr, er der minimal indendørs plads til maskiner.

Køresiloer
Syd for staldanlægget og parallelt med stalden er der to plansilo-arealer på henholdsvis 20x80x3 m og 15x25x2 m. Den store plansilo er niveaudelt, idet arealet skråner.

Gyllebeholdere
Længere mod syd er der to gyllebeholdere på henholdsvis 4.000 og 3.000 m3, her er ligeledes møddingsplads til dybstrøelse og møg fra kalvebokse.
I stalden er der forsuringsanlæg, som er placeret nordvest for stalden.

Halmhus
Længst mod syd er der en stor stålbue staklade til halm.

Stuehus og driftsbygninger – Viborgvej 157:
På ejendommen ligger dette særdeles charmerende 1,5 plans stuehus, der rummer et samlet areal på 214 m2 rummelig bolig, og tre tilhørende længer. Stuehuset er opført i 1867 i røde sten. Vinduerne på husets nordside er ældre og skiftet i ca. 1992, mens vinduerne på den sydlige side af huset er skiftet i 2001. Stuehuset er pænt vedligeholdt, og løbende renoveret og moderniseret. Bryggerset er renoveret i ca. 2010 med gulvvarme og udvidelse, herunder et nyere og funktionelt viktualierum. Køkkenet der har låger af massivt træ og mindre kogeø er fra 1992 er med nyt gulv fra ca. 2010. Der er gulvvarme i husets køkken, to badeværelser, stuen og bryggers.
Stuehuset indeholder i stueplan: entré med adgang til viktualierum, badeværelse og køkken. Køkken med adgang til mindre værelse/kontor, stuen via fransk dør og udgang til sydvendt terrasse. Stor stue/spisestue med rigtig godt lysindfald og udgang til sydvendt terrasse. Herfra er der adgang til badeværelse, 3 gode værelser, husets 1. sal samt husets pæne indgang. 1. sal: Gang med adgang til de tre værelser, der alle har trægulv, stort soveværelse, et værelse der i dag anvendes til walk-in-closet og et gennemgangsværelse med god mulighed for opbevaring af diverse giver adgang til 1. salens 3. værelse.

Til stuehuset hører der 3 længer til. Længen mod øst rummer en gammel hestestald, der i dag stadig står med de originale brosten og gamle charmerende hestebokse. Dertil er der et mindre ældre værksted. Længen mod nord og parallelt med stuehuset anvendes i dag til opbevaring, og står stadig med sine store flotte bjælker. Vest-længen er i dag opdelt så der længst mod syd er garage med 2 el-porte fra 2005, altså plads til to biler og lidt opbevaring foran bilerne. Fyrrum, hvor stokerfyret fra 2000, der opvarmer alle tre boliger står. Gammel stald, der i dag anvendes til opbevaring, og giver adgang til nord-længen.
Dertil er der en større gildesal, der blev lavet i ca. 2000 med troldtekt-loft og godt naturligt lys. Denne er helt oplagt til familiefester- og arrangementer, opbevaring af diverse osv., og den opvarmes af 4 radiatorer.

Stuehus Viborgvej 159:
Mindre 1,5 plans bolig på 98 m2 beliggende forholdsvis ugeneret af ejendommens andre boliger og med egen carport. Indretning: entré med adgang til et funktionelt køkken. Herfra er der adgang til husets soveværelse med god skabsplads, samt to stuer i forlængelse af hinanden. Et mindre værelse til opbevaring, børneværelse, kontor eller andet. Gang med adgang til badeværelse med gulvvarme, mindre udestue og adgang til husets 1. sal. Husets 1. sal: 2 større rum med indbyggede skabe i skunken.

Stuehus Viborgvej 161:
Stort stuehus i 1,5 plan med et samlet boligareal på 203 m2, heraf indbygget udestue på 25 m2. Til huset er der en god og nem have med græsplæne, der er nem at vedligeholde. Stuehuset er løbende renoveret med nyere vinduer fra ca. 2012 og nyere stort køkken fra ca. 2010. Huset er indrettet således: Entré med gulvvarme, der giver adgang til et mindre værelse, badeværelse med gulvvarme, bryggers/vaskerum, lem til kælderen, husets 1. sal og køkkenet. Fra køkkenet er der adgang til den store og charmerende udestue med italiensk marmorgulv, samt husets store stue, der i dag både anvendes til stue og spisestue. Derfra er der adgang til husets anden store stue samt hovedindgangen, trappe til 1. salen og et mindre badeværelse.
1. sal: Fordelergang med adgang til fem gode værelser, hvoraf to har vinduer i en kvist hver.

Jorderne
Til bedriften er der matrikulært 102 ha., heraf er godt 82 ha. i omdrift, og ca. 10 ha. er bakker og eng, som anvendes til afgræsning og slet. Resten er bygningsparcellen, skel, mose m.m.
Dertil forpagtes ca. 40 ha. Jorderne er JB 3 til 4.

Alt markarbejdet foregår ved maskinstation.

Besætning
Besætningen består af ca. 2/3 Holstein og 1/3 Jersey. Ydelsen ligger på ca. 13.500 kg EKM ved Holstein og ca. 10.500 kg EKM ved Jersey, og uden sygdomsproblemer.
Ca. 110 ungdyr (Holstein) er på kviehotel – hvor de også løbes.

Miljøtilladelse
Der er givet tilladelse efter den nye ordning, altså efter produktionsarealet – herunder nyt dybstrøelsesafsnit i maskinhuset. Dette svarer i alt til ca. 240 køer (2/3 stor race og 1/3 Jersey) og 150 stk. opdræt.

 • Sagsnummer 1091991
 • Type Kvægbrug,
  Landbrugsejendom
 • Byggeår/Ombygget 1867/2001
 • Boligareal 214 m2
 • Hektar 102,10
 • Værelser 6
 • Energimærke D
 • Finansiering
 • Pris 24.000.000
 • Ejerudgift 9.779
Alex Holst Christensen Ejendomsmægler MDE Tlf. 87282557 / Mobil 24976302 / E-mail ahc@landbogruppen.dk Jeg er daglig leder af LandboGruppen Midtøst, hvor jeg har været ansat siden 2012. Forinden har jeg været ansat i landboorganisationerne i Himmerland og Østjylland i 20 år, hvor jeg har arbejdet med rådgivning i forbindelse med køb og salg af landbrug. Du vil primært møde mig på produktionsejendommene, hvor jeg både arbejder med kvæg og svineejendomme. Det er helt naturlig for mig, idet jeg både har passet køer og svin - jeg er i tiderens morgen desuden selv opvokset på et svinebrug.


Ansvarlig Mægler: Alex Holst Christensen

Vælg venligst mindst et af nedenstående felter