Kontakt os

Tidligere mælkeproduktion v. Toftlund

 • Plantegninger
 • Kort

Midtervej 10, 6520 Toftlund

Kærbækgård er en tidligere mælkeproduktion beliggende ved Toftlund i Sønderjylland.
Til ejendommen hører et matrikulært areal på 127,3082 ha, hvoraf omdriftsarealet udgør 123,81 ha.

Mælkeproduktionen har været baseret på ca. 300 årskøer med opdræt og salg af tyrekalve.

Stuehuset er jfr. BBR-ejermeddelelsen opført i 1988 og tilbygget i 2001. Huset er opført i gule mursten og pålagt røde cementtagsten. Der er isat pvc-vinduer. Stuehuset opvarmes via el-varme. Grundplanen udgør 162 kvm samt 116 kvm tagetage.
Indretning: Bryggers, badeværelse samt mindre værelse/kontor. Stort køkken med god spiseplads og karnap, spisekammer, fjernsynsstue, spisestue samt toilet med brus. Mellemgang med trappeopgang.
1. sal: Repos, 2 værelser mod gavl, badeværelse med brus samt stort soveværelse.
Alt i alt en pæn og indbydende bolig med adgang til dejlig lukket have samt dobbeltgarage.

Driftsbygningerne er bestående af indgang med mindre lager, staldkontor samt folkerum og teknikrum. Malkeområde med SAC indvendig malkekarrusel fra 2001 med tildeling af kraftfoder samt mælkemåler. Returgang med klovbad og mulighed for separation. Opsamling sker mellem sengebåse.
Kostalden er indrettet med foderbord i midten, for enden på foderbordet er en broklap. Stalden indeholder i alt 255 sengebåse. Stalden har murede langsider, hvor der er mindre luftindtag og åben kip.
Madrasserne er fjernet og en køber skal investere i nye madrasser. Spaltegulvet skrabes af 2 Lely-skrabere.
Den tidligere kostald er indrettet med 7 bokse med gummimåtter. Boksene benyttes som kælvnings- og sygebokse. Bag boksene er en drivgang, således at en person kan klare flytning af dyr alene.
I tilknytning til syge/kælvningsafsnittet findes goldkoafdeling. Goldkoafdelingen er indrettet som dybstrøelsesafd., hvor der ved foderbordet er spaltegulv.

Parallelt med den oprindelige kostald og tidligere kostald er der opført en stor stålhal. Ca. 1/3 benyttes som maskinhal med separat rum til diesel og kemi. Herefter ca. 1/3 der er indrettet som ungdyrstald.
1. afsnit er ungdyr i dybstrøelse, herefter følger 8 rækker sengebåse på tværs med plads til 20 pr. række og med spaltegulv. Fodring på en side med forlænget tag.
Den resterende 1/3 benyttes primært som halmlade.
Midt mellem kostald og ungdyrstald er der afsnit til de mindste kalve. De mindste kalve startes i igloer for derefter at flytte over i 8 fælleshytter med plads til 6-7 i hver.
Bag staldanlægget findes faciliteter til opbevaring af grovfoder. Stort befæstet område samt 4 plansiloer, alle med en længde på 45 m. og hhv. 15, 12, 10 og 12 m i bredden og ca. 2,8 m i højden,
I tilknytning hertil ligger gyllebeholder på 1.650 kbm. På modsatte side af vejen findes gyllebeholder på 3.600 kbm med teltdug.

Midtervej 8 er beboelsespavillioner, der benyttes til gårdens medhjælpere. Pavillionerne opvarmes via el.

Jorden ligger flot samlet rundt om og ved ejendommen, kun med undtagelse af 2 marker.
Markerne, der ejes, har en gennemsnitlig størrelse på 8,8 ha. Boniteten er primært grovsandet jord, hvoraf størstedelen kan vandes via jordledning og el-pumpe.

Der medfølger betalingsrettigheder med en høj pålydende værdi. (ca. 3.830 kr. pr. ha.)

Kontakt Landbogruppen Syd for yderligere information og fremvisning.

 • Sagsnummer 6012-555
 • Type Kvægbrug
 • Byggeår/Ombygget 1988/2001
 • Boligareal 278 m2
 • Hektar 127,31
 • Dyreenheder 571
 • Finansering
 • Pris 24.500.000
 • Ejerudgift 3.511
Bent Holm Ansvarlig ejendomsmægler MDE, Daglig leder Tlf. 74365020 / Mobil 30453332 / E-mail bho@landbogruppen.dk Jeg har arbejdet med fast ejendom igennem de seneste 21 år. De første år med finansiering i Nykredit, dernæst som mægler i de sidste 14 år, hvoraf de sidste 5 år har været med salg af landbrugsvirksomheder og hobby/liebhaver ejendomme i LandboGruppen SYD. Viljen til at skabe det bedste udgangspunkt for en handel, og få detaljerne til at gå op i en højere enhed, er den vigtigste driver for mig som mægler. Jeg glæder mig til at skabe den næste handel sammen med dig!
Jeg vil gerne se ejendommen