Kontakt os

ENGBJERGGÅRD 141 HA ØKOLOGISK MÆLKEPRODUKTION

 • Plantegninger
 • Kort

Engmarksvej 7, 7323 Give

Økologisk mælkeproduktionsbedrift med 141 ha. Beliggende ca. 23 km nordvest for Vejle mellem Givskud og Give. I Givskud, hvortil der er ca. 3,5 km, er der skole, daginstitution, gode fritidsaktivitetsmuligheder og dagligvarehandel. Arealet er velarronderet og kan vandes. Arealet fordeler sig med ca. 95 ha grovsandet ager, ca. 25 grovsandet lerblandet ager og ca. 10 ha skov. Restarealet er markskel, læhegn, vej, gårdsplads m.m.

FGF (Farre Grovfoder Forsyning AMBA)
Bedriften er en del af FGF, som er et økologisk drevet foderforsyningsselskab. Medlemmerne udlejer deres jord og opbevaringskapacitet til FGF. Der dyrkes foder og salgsafgrøder på ca. 1.250 ha jord, som primært sælges til medlemmernes ca. 750 køer plus opdræt. Det er FGF´s fornemmeste opgave at optimere markdriften så kvalitet, mængde og pris bliver til fordel for medlemmerne.

Samarbejde er den vigtigste del af FGF. FGF ejer en fuldfoderblander, øvrige maskiner ejes af medlemmerne. Alle medlemmer kan byde ind på udførsel af opgaver i marken. Der er en driftsleder, der har det daglige ansvar, som i samråd med medlemmerne tilrettelægger opgaverne. Der er et månedligt møde vedrørende opgaver og sparring.

FGF har mange fordele bl.a. med mange års erfaring med produktion af økologisk foder. Ejeren kan koncentrere sig om at passe køerne, foderet leveres dagligt af god kvalitet, gode sparrings muligheder med medlemmerne af FGF om alle relevante spørgsmål, samt muligheden for indkøb og aftaler med rabat.

Bedriften vil egne sig til en nyetableret mælkeproducent, som kan drage fordel af at være en del af et etableret fællesskab. Bedriften vil alternativt kunne udnyttes til kviehotel for en etableret mælkeproducent eller evt. ammekvæg med salg af økologisk kød af egen avl.

Bedriften består af 3 ejendomme.

Engmarksvej 7, 7323 Give
Ejendommen er på 119 ha fordelt med ca. 100 ha grovsandet ager, ca. 10 ha skov. Restarealet er vej, markskel m.m.

Ejendommen er rammen om en økologisk mælkeproduktion med 153 Holstein køer plus opdræt. Der er en miljøgodkendelse med tilladelse til 163 køer plus opdræt.

Boligen og integreret garage er opført i 1910 og står i dag med pudset facade og nyere tag. Boligen er løbende renoveret og moderniseret bl.a. med loftetage i 1990. Boligen er bl.a. indrettet med baggang, bryggers, 2 værelser, badeværelse, køkken-alrum, 2 stuer og entré. Loftetagen er udnyttet med 3 værelser, badeværelse og stue.

Staldene er løbende gennem årene ændret fra dybstrøelse til sengebåse og tilpasset det økologiske regelsæt. Staldene består bl.a. af:
– Kostald med 134 sengebåse, fast gulv med skrabeanlæg.
– Stald indrettet med god malkestald, kæde foderbord til malkekøerne, ungdyr på spalter med adgang til ca. 155 sengebåse.
– Kalvestald med ca. 35 småkalve i bokse, plus fællesboks.
– Øvrige driftsbygninger er velfærdsafdeling, maskinhus/foderlade og et godt grovfoderopbevaringsanlæg med plansiloer.

Pottervej 2, 7323 Give
Bygningsløs ejendom på 22 ha. Arealet er fordelt med ca. 20 ha grovsandet ager, restarealet er markskel, vej m.v.

Canadavej 15, 7323 Give
0,1253 ha plantage.

 • Sagsnummer 500-1072
 • Type Kvægbrug
 • Byggeår 1910
 • Boligareal 128 m2
 • Hektar 141,22
 • Værelser 5
 • Energimærke G
 • Finansiering
 • Pris 20.000.000
 • Ejerudgift 5.035
Jens Ravn Salg & vurdering Tlf. 96296705 / Mobil 24229900 / E-mail jra@landbogruppen.dk Jeg har arbejdet med salg og vurdering af landbrugs- og fritidsejendomme på landet hos LandboGruppen siden 2014. Derudover har jeg arbejdet med vurdering af de samme ejendomstyper for en realkredit virksomhed i 12 år. I mit virke som landmand, har jeg en god indsigt i landbrugets og landdistrikternes forhold. LandboGruppens slogan er, at VI GØR OS UMAGE og det vil jeg gøre for både mine sælgere og købere. Kend mig på at, jeg GØR MIG UMAGE for dig.


Ansvarlig Mægler: Jørn Lauritsen

Vælg venligst mindst et af nedenstående felter