Kontakt os

Kvægejendom i Hønsnap, nær den dansk/tyske grænse-

 • Plantegninger
 • Kort

Bygaden 5A, 6340 Kruså

Ejendommen:

Stenholt er en mælkeproduktion, beliggende i Hønsnap, midt i mellem Kruså og Rinkenæs. Vi befinder os i den sydøstlige del af Danmark, i forholdsvis kort afstand til den dansk/tyske grænse.
Stenholt består af hovedejendommen på Bygaden 5A, 6340 Kruså, samt 2 bygningsløse ejendomme. Det samlede matrikulære areal er 93,4944 ha – EU-arealet udgør 89,63 ha. Der er tilknyttet 89,63 betalingsrettigheder kombineret med kvæg- og mælketillæg, som giver et væsentligt løft til afkastet pr. ha omdriftsareal.
Ejendommen sælges uden besætning og bygningssættet vil være oplagt til opstaldning af opdræt og ungdyr for en mælkeproducent.

Stuehus:

Jævnfør BBR er stuehuset opført i 1877. Indenfor er der løbende foretaget renoveringer. Der er registreret 118 m² boligareal. Der er etableret garageanlæg i tilstødende bygninger til stuehuset, som danner sammenhæng over til aftægtsboligen Bygaden 5B, 6340 Kruså. Overfor stuehuset er ældre driftsbygninger, der i dag bruges til en kombination af opbevaring samt gildesal. Ligeledes er der opstaldningsfaciliteter til småkalve i den ene længe ned mod plansiloanlæg og løsdriftsstald.
Aftægtsboligen er jf. ejer renoveret i 1999, hvor der er indsat nyt køkken og badeværelse. Huset bebos af ejers familie.
Ejer har ønske om at blive boende på ejendommen, sammen med sin familie efter salget. Lejemålet vil omfatte stuehus med gildesal, samt aftægtsbolig. Forventet lejeudgift vil være kr. 4.500 for stuehus og gildesal, samt kr. 2.500 for aftægtsbolig.


Driftsbygninger:

Fritliggende sengebåsestald indrettet til ca. 150 køer med opdræt. Stalden er opført i grå søstens-elementer med gardiner. I taget er der etableret åben kip med overdækning af lysplader.
Fodergangen ligger forskudt i forhold til midten af bygningen. Der er 126 sengebåse i siden og 39 sengebåse på modsatte side af foderbord.

Fritliggende lade, der bruges som kombination af maskinhus og råvareopbevaring til mælkeproduktionen. Laden er opdelt af lukket skillevæg.
I umiddelbar nærhed af laden er 2 gyllebeholdere, på henholdsvis 600 m³ og 2050 m³. Seneste godkendelse for begge beholdere er fra 2009.
Bag ved laden samt foran løsdriftssalden, er der område med plansiloer til opbevaring af grovfoder.


Henvendelse omkring fremvisning kan kun ske til LandboGruppen Syd på de anførte kontaktoplysninger.

 • Sagsnummer 6012-643
 • Type Kvægbrug
 • Byggeår 1877
 • Boligareal 151 m2
 • Hektar 93,49
 • Værelser 3
 • Energimærke G
 • Dyreenheder 210
 • Finansiering
 • Pris -
 • Ejerudgift 1.441
Lars Bukhave Salg & Vurdering Tlf. 7436 5171 / Mobil 4182 0023 / E-mail lbu@landbogruppen.dk Jeg har været ansat hos LandboGruppen Syd siden midten af 2017. Jeg blev uddannet landmand i 1995, og var derefter selvstændig indtil 2003 med svineproduktion. Ansat 10 år i den finansielle sektor, hvor jeg tog akademi-uddannelse med fokus på erhverv. Har derudover undervist på landbrugsskole og arbejdet som driftsøkonom. Hos LandboGruppen Syd beskæftiger jeg mig primært med salg af kvæg- og planteavlsejendomme og boliglandbrug, men jeg har også kendskab til svineproduktion. Jeg har en stor interesse i, at komme ud og møde forskellige mennesker og deres baggrund og har altid haft en kærlighed til formidling og salg. Jeg lægger stor vægt på at se muligheder i de forskellige situationer, også når det kan være svært. Jeg har det bedst, når jeg møder mennesker, der hvor de er og kan skabe den gode dialog.


Ansvarlig Mægler: Bent Holm