Kontakt os

Attraktiv mælkeproduktion ved Skals med stor produktionsvolume

Ændrede vilkår
 • Plantegninger
 • Kort

Herredsvejen 50A, 8832 Skals

Ny Vejgaard er en stor mælkeproduktionsvirksomhed beliggende i Skringstrup ved Skals – nord for Viborg.

Den animalske produktion er baseret på 530 årskøer med tilhørende opdræt. Produktionen er fordelt på to sites med hhv. mælkeproduktionen på Ny Vejgård i Skringstrup og opdrættet på Langmosegård i Bjerregrav.

Til virksomheden hører i alt 5 ejendomme, hvoraf 3 er bygningsløse. Det samlede matrikulære areal er på ca. 207,7 ha – hvoraf 181,5 ha er støtteberettiget og heraf udgør omdriftsarealet ca. 153 ha.

Der er indgået leveringsaftale til biogas samt grovfoderaftale vedr. majs. Dette skaber således mulighed for at fokusere på mælkeproduktionen. Forhør nærmere om aftalerne hos mægler.

Herredsvejen 50:
Ny Vejgaard er hovedejendommen med den primære mælkeproduktion – ejendommen er opført som et barmarksprojekt i 2003.

Stuehuset er opført i røde sten og pålagt med rødt tegl, med et samlet boligareal på 158 kvm. Huset fremtræder i god stand og opvarmes via varmegenvinding.

Stalden er opført i 2003 og udvidet i 2013. Anlægget er indrettet som 8-rækket sengestald med madrasser og spaltegulv – med i alt 570 senge – og med mulighed for opdeling i 4 hold. Desuden 10 bokse til kælvning og aflastning samt én stor boks til forberedelsesboks – alt sammen i dybsstrøelse. Vest for stalden er der opført rundbuehal med dybsstrøelse – der anvendes til nykælvere.
Malkecenteret er placeret centralt i anlægget – og består af en indvendig 24er SAC malkekarrusel. Udendørs mælketank på 25.000 l. samt indendørs buffertank på 10.000 l. Køling via isbank. I tilknytning til malkecenteret er teknikrum, kontor, toilet mv.

Syd for stalden er kombineret foderlade til råvareopbevaring og halm samt værksted. Mellem stalden og foderladen er der fast areal – hvor kalvene opstaldes i enkelthytter (igloer). Desuden halvtag indrettet med 7 fællesbokse og i forlængelse heraf afdeling med enkeltkalvebokse. Kalvene flyttes til kvieejendommen ved 6 måneder. Tyrekalvene sælges efter 2-3 uger.

Nord for staldanlægget er plansiloanlæg med 4 køresiloer med fast bund samt to gyllebeholdere på hhv. 4.100 og 5.000 m3 med overdækning. Der medfølger brugsret til gyllebeholder på 998 m3 på Herredsvejen 62 i 10 år.

Medarbejderkompleks i tilknytning til ejendommen opført i 2009 efter brand med et samlet boligareal på 309 kvm. indrettet med 4 lejligheder. Opvarmning via varmegenvinding.

Gl. Aalborgvej 1:
Langmosegård er beliggende i udkanten af Bjerregrav – ca. 4 km. fra Ny Vejgaard.

Ejendommen huser virksomhedens ungdyr – med tilladelse til i alt 400 dyr.

Stuehuset er opført i 1880 og har et samlet boligareal på 175 kvm. Huset er gulkalket, pålagt med eternittag og fremstår i ældre stand. Boligen bebos af medarbejder.

Ejendommen opvarmes via stokerfyr og med brændeovn.

Driftsbygningerne er indrettet med 310 sengepladser med madrasser og spaltegulv samt lade med dybsstrøelse med plads til ca. 50-60 kalve.
Bag anlægget er plansiloanlæg.

Omkring anlægget er der gode kørefaste veje. Fritliggende gylletank på 1.270 m3. Der foreligger tilladelse til opførelse af ny beholder i tilknytning til den eksisterende på 5.000 m3.

Jorden:
Arealerne er primært beliggende ved og omkring bygningerne ved hhv. Skringstrup og Bjerregrav. Boniteten varierer fra JB. 1-4.
Der findes god jagt på arealerne med god bestand af rå- og dåvildt.

Virksomheden sælges for konkursbo i fuld drift.

Kontakt LandboGruppen SYD for yderligere information og fremvisning.

 • Sagsnummer 6012-886
 • Type Kvægbrug
 • Byggeår 2003
 • Boligareal 158 m2
 • Hektar 207,63
 • Værelser 5
 • Energimærke D
 • Finansiering
 • Pris 39.500.000
 • Ejerudgift 5.824
Carina Jessen Ansvarlig ejendomsmægler, MDE Tlf. 7436 5011 / Mobil 3056 3426 / E-mail caj@landbogruppen.dk Jeg har været en del af mæglerteamet i LandboGruppen Syd siden 2014. Forinden har jeg taget landmandsuddannelsen samt jordbrugsteknolog. Med min opvækst på landet har jeg nærmest fået landbruget ind med modermælken. Jeg brænder for at lave gode løsninger på større og mindre landbrugsvirksomheder. Jeg ser frem til at hjælpe dig, uanset om det er med at sælge dit livsværk eller om det er at finde lige netop den ejendom, du går og drømmer om.

Vælg venligst mindst et af nedenstående felter