Salg af landejendom

Jeg overvejer at sælge

Vælger du at sælge din ejendom gennem LandboGruppen, får du fra første dag overblik og tryghed i alle handlens faser.

Vores mangeårige erfaring sikrer dig saglig ekspertise, og vores adgang til eksperterne i Dansk Landbrugsrådgivning garanterer dig kompetent rådgivning.

Når du retter henvendelse til din lokale mægler fra LandboGruppen, vil vi allerede inden det første møde indhente en række oplysninger på din ejendom. Det drejer sig bl.a. om informationer som BBR-ejermeddelelse, ejendomsvurdering, matrikeloplysninger samt kort fra arealinfo.dk, hvor vi kan se, hvilke restriktioner der gælder for netop din ejendom.

På den baggrund laver vi en handlingsplan med en nøje gennemgang af et evt. forestående salg samt en konkret vurdering af ejendommen. Med handlingsplanen følger et salgsbudget, der giver dig alle oplysninger om de økonomiske forhold i forbindelse med handlen.

 

Hvordan forløber salgsprocessen

Hvis du beslutter dig for at sælge din ejendom, udarbejder vi en salgsopstilling med beskrivelse af ejendommen, billeder, økonomiske oplysninger, arealkort og andre relevante informationer.

På den måde får potentielle købere mulighed for at danne sig et godt overblik over ejendommen og de muligheder, den rummer. Herefter planlægger vi markedsføringen i alle detaljer, f.eks. hvor og i hvilke aviser, din ejendom bør annonceres. Langt de fleste købere finder i dag deres nye ejendom på nettet, og vi sørger for, at din ejendom bliver præsenteret både på vores nye hjemmeside, på boligsiden.dk og på landbrugsavisen.dk.

Din mægler vil naturligvis grundigt gennemgå dine muligheder med dig og nøje forklare dig om evt. fordele og ulemper.Din mægler står for fremvisning af ejendommen og den vigtige efterfølgende dialog mellem dig og de potentielle købere. Vores omfattende køberkartotek vil i mange tilfælde betyde, at vi allerede efter de første samtaler vil have en eller flere mulige købere til din ejendom. Derfor vil det i nogle tilfælde være en fordel for dig at sælge din ejendom gennem et diskret salg eller i licitation.

Jeg vil sælge

Hos LandboGruppen tilbyder vi alle typer af ejendomsformidling inden for landbrugserhvervet:

- Traditionelt salg
- Det diskrete salg
- Salg ved tilbudsgivning
- Når sælger kender køber
- Køberkartotek

Bestil salgsvurdering

Salgsvarianter

Traditionelt ejendomssalg
Ved det traditionelle salg vil din mægler fra LandboGruppen efter et orienterende møde, grundigt gennemgå ejendommen og alle øvrige oplysninger, der er relevante for prisfastsættelsen. På den baggrund foretager vi den endelige vurdering. Din ejendom bliver præsenteret i annoncer og på vores nye hjemmeside, og når den rette køber er fundet, tager vi hånd om alle detaljer, så handlen falder endeligt på plads.

Det diskrete salg
Vores omfattende køberkartotek gør, at vi i mange tilfælde allerede ved første møde kan præsentere dig for en eller flere interesserede købere til din ejendom. Dermed kan salget ske gennem diskret formidling mellem køber og sælger.

Salg ved tilbudsgivning
Nogle ejendomme har en særlig god beliggenhed eller er af andre grunde meget efterspurgte. Her kan det ofte betale sig at sælge ejendomme ved budrunder. Din mægler sørger for udarbejdelsen af tilbudsmateriale og præsenterer dig for de indkommende tilbud. Du kan efterfølgende frit vælge, om du vil acceptere et af buddene eller forkaste dem.

Når sælger kender køber
I mange tilfælde vil sælger og køber kende hinanden på forhånd, enten som naboer eller som familiemedlemmer. Netop når der er nære relationer partnerne imellem, er det afgørende med en objektiv tredje mand, så både køber og sælger i sidste ende er tilfredse med handlen. Din mægler vil her vurdere ejendommen og tage hånd om salget fra de første indledende forhandlinger til skødet underskrives.

LandboGruppens eget køberkartotek
Når du leder efter ejendom, er det vigtigt at have fingeren på pulsen og holde tæt øje med markedet, så du er klar, når den rette ejendom bliver sat til salg. Ved at oprette dig i vores køberkartotek her på vores hjemmeside, får du direkte besked på email og på sms, så snart vi får en ejendom til salg, der matcher netop dine krav.

JEG HAR SOLGT
-afslutning af salget

Overdragelsen

Din mægler fra LandboGruppen vil i god tid orientere dig om, hvad du bør have klar til overdragelsesdagen, og hvilke praktiske detaljer du bør have afklaret, så overdragelsen forløber uden problemer.

I købsaftalen findes en nøje gennemgang af f.eks. besætning og foderbeholdning. På overdragelsesdagen sker der en optælling, og det endelige regnskab gøres op i overensstemmelse med aftalen.

Alle oplysninger og aflæsningstal indberettes efterfølgende til ejendomskonsulent eller advokat, som sørger for, at der udarbejdes en refusionsopgørelse, og at forsyningsselskaberne orienteres om ejerskiftet.

Afklaring af økonomi

En lang række økonomiske forhold skal afklares. Det gælder eksempelvis opgørelse af ejendomsskat, refusionsopgørelse og evt. overtagelse af lån.

Det er en god ide allerede inden ejendommen sælges, at skabe et overblik over evt. avanceskat, da det kan påvirke salget, hvis du f.eks. har mange lån i ejendommen. På den måde sikrer du dig, at du også økonomisk kommer godt ud af handlen. Vores eksperter i Dansk Landbrugsrådgivning kan rådgive dig, så du præcist ved, hvordan du er stillet i tiden efter, handlen er afsluttet.

Købsaftalen underskrives

Efter en gennemgang på et fællesmøde, underskrives købsaftalen. Herefter vil din advokat eller ejendomskonsulent og dit pengeinstitut få dokumentet tilsendt, så de kan sikre, at handlen foregår juridisk korrekt, og de kan hjælpe med evt. overdragelse af betalingsrettigheder og forpagtningskontrakter.

Godkendelsesproceduren tager normalt mellem 3 og 5 hverdage, hvor det vil være muligt at komme med kommentarer og evt. spørgsmål til aftalen.

Ejendomskonsulenten/advokaten vil på et møde med dig nøje gennemgå forløbet omkring skødeskrivelsen, og dit pengeinstitut vil hjælpe dig med indfrielsen af evt. lån i ejendommen samt holde øje med, at købesummen deponeres rettidigt.